dimarts, 12 de novembre del 2013

Puigsacalm 2013!!!


7:00H sortim de Roses amb autocar direcció a Joanetes on baixem i seguim a peu, estem a 604mt d’alçada i hem de pujar a 1.514mt fins a Puigsacalm. Fa un dia espectacular, sol i bona companyia. Ens dividim en dos grups per grimpar, uns passaran per una canal i uns altres per una fondalada, ens anirem trobant en alguns punts.
1r tram: Deixem la pista de les Joanetes de seguida i agafem el trencant de les Magdalenes i les Olletes on pugem un corriol moderat, passem per un bosc de roures. Hem recorregut 640mt en línea recta, hem trigat 12 minuts estem a 725mt d'alçada portem 113mt de desnivell pujats, anem a una velocitat de 3'3km/h.
2n tram: Seguim corriol amunt, portem 900mts d’alçada amb un desnivell de 283mt, aquí es poden apreciar alzines, portem 28 corbes de nivell, 25 minuts en total, és un corriol amb una pendent més forta a una velocitat de  3 km/h, de recorregut un total de 1km 250mt,
3r tram; Pugem una forta pujada de corriol i pedra, hem de grimpar fins arribar al Puig del Soi (1024 mt) la distància acumulada és de 1km 690mt en 35 minuts, la velocitat és de 2,9 km/h en moviment, estem a 1.007mt, hem fet de desnivell acumulat 390m. Tenim vistes a  Puig Corneli, Puig dels Llops i  Puigsacalm. Ens trobem en una esplanada on parem a esmorzar i apreciar les vistes que ens envolten.
4rt tram: Pugem per un terreny de gres, la superfície és tova, sorrenca... quan plou patina molt. Ens fiquem els cascos per començar a grimpar per la Canal Fosca fins arribar a Puig Corneli. El pas de la canal és una mica brut de pedra i arrels i molt pronunciat, ens ajudem amb els ferros i baranes per pujar. Hem recorregut 2km 700mt a una velocitat en moviment de 3km/h el temps caminant és de 54 minuts, hem estat 1:30h parats, l’alçada total és de 1265mt i hem pujat 684mt de desnivell. A mig camí hem parat per veure unes vistes impressionants i tocar la campana per fer notar la nostra presència.
5è tram: Anem a Puig dels Llops (1.486mt) ara estem a Coll de Joanetes, passem pel vessant nord pujant un corriol de pujada constant de pedra i arrels, trobem boix i faig. Hem recorregut un total de 4km 460mt, el temps en moviment és de 1:24h i la mitjana en moviment de 3,2km/h, el desnivell acumulat és de 915mts.
6è tram: Del Puig dels Llops anem al Puigsacalm (1.514mt), passem una petita divisòria de pista de pujada, es fa curt, arribem al cim del Puigsacalm on parem a dinar i fer unes fotos de grup, hi ha unes vistes increïbles podem apreciar la badia de Roses, la Garrotxa, el Montseny, Montserrat.... Hem recorregut un total de 5km 410mt, el temps en moviment és de 1:40h i la mitjana en moviment de 3,3km/h, el desnivell acumulat és de 996mts.
7è tram: Del Puigsacalm fins a la Collada de Bracons (1.132mt). Baixem un corriol fins els Rasos de Clivillers passant pel coll de Clivillers on parem per fer orientació amb la brúixola i el mapa. Seguim la divisòria que ens porta al Puig de les Civaderes per un corriol de pujada constant ple de fulles de roure, a mà dreta ens queda el Ras de la Blada. Un cop arribem al Cim de les Civaderes baixem fent una mica de grimpada per un corriol de pedra bastant pronunciat fins arribar a la Collada de Barcons on ens espera l’autocar son les 16:00h. Hem caminat un total de 8km 820mt a una velocitat en moviment de 3.5km/h, hem trigat 2,5h. Hem fet un desnivell total positiu de 1.113mt.
En definitiva un d’aquells dies fantàstics, hem patit les pujades pronunciades, disfrutat de la grimpada, gaudit de les vistes, ens hem divertit en companyia, tenim somriures i bons records. Una experiència nova per recordar, esperant amb il·lusió i moltes ganes els nous reptes.

Text: Emilia Mateo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada