dimecres, 29 de gener del 2014

Guiatge a peu 5A: Cursa d'orientació.


Un nou dimarts arrenca, amb ganes, amb il·lusió, amb bon temps i…amb nervis per part dels  nostres companys: Rubén, Eric S., Marc i Jordi P.
Avui els hi toca en ells, avui  presenten la seva ruta de Conducció a peu basada en una cursa de orientació per la zona de la Olivera Centenària de Roses, zona del Mas Oliva.
Una cursa que com a objectius serà trobar 13 balises escampades per la zona delimitada en un temps de una hora, córrer, pujades, baixades, travessar una fondalada, ficar-se pel mig de la diversitat de vegetació com les  bardisses, matolls i màquies, el bruc, l´argelaga, els pins, les oliveres…. Sense oblidar de gaudir, riure i passar-so bé amb l´adrenalina augmentant constantment.
Aquests quatre nois que avui s´han posat en el paper de guies d´un grup de Bascos han pensat que potser serà sort que tot surti bé, però la constància , la disciplina i no pas la casualitat, farà que hi hagi una bona coordinació per la feina.
Desprès de la presentació del seu Power point i ben esmorzats, ens dirigim tot el grup amb els monitors en funcions,Eric i Marc, cap a la zona en qüestió, predomina el sol, els riures i el soroll de les nostres  petjades.
Mai em canso d´admirar aquest paisatge tan espectacular que tenim en aquesta serra de Rodes, mar i muntanya, som uns privilegiats.
Desprès d´una mitja hora de camí, arribem a la Olivera centenària, on ens esperen els dos guies que s´havien avançat per enllestir els últims detalls d´aquesta divertida cursa.
Amb unes quantes explicacions, reglaments i conductes a adoptar per la nostra seguretat sobre l´activitat a realitzar  en parelles de dos, ens van donant el tret de sortida cada dos minuts a la recercar de les famoses balises amagades. Comença la competició camp a través!!
Unes balises no difícils de trobar, amb l´ajuda del mapa detallat ( el mapa és desconegut pels participants fins al moment de la sortida. ), de la brúixola  i d´un seguit de pistes per localitzar- les en el seu punt estratègic proporcionat per els nostres guies. En aquest esport el participant no té un recorregut prefixat, però ha de passar sobre el terreny per uns punts de control marcats al mapa, en una hora de temps limit, i en el qual, per a guiar-se entre control i control.
Cada balisa té un cert números de punts, balisa 80, val 8 punts, la 60 val 6 punts etc... (recordeu que son 13 balises i que el numero de cadascuna no pertany a la quantitat de balises sinó  de la puntuació) i quan trobem la balisa de color taronja i blanca penjant d´un arbre, aquest punt  té unes pinces amb les quals marquem la targeta de control.
Al final del temps estipulat, entreguem la nostra targeta de control i es fa el recompte de punts.
Optàvem a premis segons la puntuació obtinguda, des de fanta, coca cola, patates, xocolata i un gran aplaudiment per part de tots!
Un èxit de cursa amb la merescuda recompensa, un gran matí aprenent dels errors, gaudint de l´ambient, del paisatge i com no de l´activitat física que tan ens agrada perquè si poses motivació, positivisme, passió, dedicació, consciència del que t´envolta en aquests bons moments, gaudeixes del present i tota aquesta magnitud i varietat de sensacions que t´aporta obtindràs tota la força necessària per conquerir el teu objectiu.

Text i fotos: Emi Mateo, Eva Alaminos, Cristian Pujulà i Eric Valero.
Guies: Rubén Mañas, Eric Sánchez, Marc Martín i Jordi Poch.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada